István atya szervezi a nyári kórus kirándulást

, Nincs hozzászólás

Kedves Énekeseim!
Szeretnék egy kis kedvcsinálót, szemnyitogatót, döntéshez való segítséget írni, hogy mire számíthat, aki eljön, milyen a szálláshely, milyen programlehetőségeket kínál a környék.
Először a szálláshelyről:
A Cserhát szívében, Pásztó és Szécsény között, szép, dimbes-dombos vidéken helyezkedik el Garáb község. Zsákfalu 50 állandó lakossal (!) :-). Még ennek a csendes, kis helynek is a szélén, az erdőben áll egy vendégfogadásra igényesen berendezett vadászkúria. 3 különálló épület egy nagy udvarban, árnyas, fás-bokros-virágos kerttel, nagy teraszokkal. Az épületekben tágas, hűvös szobák vannak, külön konyhával, ebédlővel és fürdőkkel. Nézzétek végig a képeket, amiket küldtem. Személyesen is megnéztem, és tényleg ilyen szép. (Újra idemásolom a linket https://www.booking.com/hotel/hu/garabi-udvarhaz.hu.html )
A másik ház, a Gesztenyés Vendégház a faluban található, amit azért ajánlott fel a szállásadónk, hogy ha a létszám extra nagy lenne, akkor is igényes szálláshelyet biztosítson (vagy ha vannak rosszul viselkedők, akkor őket karanténba tehessük…) https://szallas.hu/gesztenyes-vendeghaz-garab

Étkezést, ellátást szintén a szállásadó biztosítja, több étterem és fogadó van a tulajdonukban a környéken. Megkóstoltam, nagyon finoman és háziasan főznek. Igényünk szerint, a programjainkhoz igazítva kiszállítják nekünk a szálláshelyre, vagy ha épp arra járunk, ahol vendéglőjük van, terített asztallal várnak.

A vidék nagyon szép, és sok nevezetesség található benne. Csak a legismertebbek:
Pásztó: városnézés http://www.palocut.hu/hu/paszto_latnivalok
Mátrakeresztesen fakanál készítők élnek. Innen fakultatív programlehetőség egy túra a szurdokban .https://kirandulastippek.hu/matra/csorgo-szurdok-matrakeresztesrol
Hollókő: világörökség része, ófalu, babamúzeum, tájház, vár http://www.palocut.hu/hu/holloko_latnivalok
Balassagyarmat: Palócmúzeum http://palocmuzeum.hu/
Szécsény: Forgách kastély, tájház, ferencesek , http://www.palocut.hu/hu/szecseny_latnivalok
Kazár: egyedülálló riolittufa kiömlés http://www.palocut.hu/hu/kazar_latnivalok
Salgó vár, Somoskői vár,
Ipolytarnóc: geológiai tanösvény, őslénymaradványok https://www.osmaradvanyok.hu/hu/index
Mátraverebély-Szentkút https://szentkut.hu/
Mohora (Tolnay Klári emlékház) http://mohora.kornyeke.hu/tolnay-klari-emlekhaz
Rimóc: híres rimóci viselet, falumúzeum, főkötő kiállítás
https://www.rimoc.hu/turizmus_latnivalok.html

Ennyi csodálatos látnivalóhoz akár két hétre is mehetnénk..! Mi mindenről lemarad, aki nem jön… ☺

Természetesen minden érvényben lévő előírást betartunk, az egyik legkevésbé „fertőzött” megyéből egy másik hasonlóan minimális fertőzöttségű megyébe megyünk. Vigyázni fogunk egymásra.

Költségek:
A tervezett részvételi költségben benne van a szállás, a buszköltség, napi 1 meleg étkezés és a belépők.

Ezt a levelet kapcsoljátok magatokban össze a tegnapival, és gyertek egy szép, vidám, tartalmas kóruskirándulásra! Nem csak a látnivalók kedvéért, hanem kórusközösségünk ápolásáért, a közös élményekért.
Nézünk sok csodát, sokat leszünk szép természetben, nyugalomban, tiszta levegőn, és hallunk mindenfelé igazi palóc beszédet. Palóc nyelvtanfolyamon veszünk részt… Akinek nehezen megy, szívesen korrepetálom.☺
https://www.youtube.com/watch?v=Ka8gxr0o7NA

Szeretettel: István atya