Ez volt a Jubilate Kórus 2019. évi turnéjának programja

, Nincs hozzászólás

A Jubilate kóruskirándulás programja:
barangolás Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tájain
2019. július 29-aug.5.

1.nap 07.29. hétfő – indulás 7-00-kor az Agóra (Posta) parkolóból. Utazás Nyíregyházára, egy megállóval útközben Debrecen környékén. Érkezés 12 óra körül. Program közösen: Római Katolikus Társszékesegyház, Görög Katolikus Székesegyház, Zsinagóga, Evangélikus Templom. Ezt követően szabadprogram. Továbbindulás 16 órakor a szállásra, Tivadarba.
Megérkezés után a szobák elfoglalása, vacsora. Este séta a faluban.
2. nap: 07.30. kedd Tákos: mezítlábas Notre Dame, Csaroda: református templom, Tarpa: szárazmalom, református templom, majd pálinka- és lekvárkóstolás a Tarpai Pálinkaházban. Vacsora a szálláson.
3. nap: 07.31. szerda: délelőtt Nagyarban a Luby-kastély megtekintése (Rózsakert, Pálmaház), majd a Petőfi-fa (ahol a Tisza c. vers született), és a Petőfi Múzeum. Ebéd után: Szatmárcseke: Kölcsey emlékszoba, majd a csónakos fejfás temető, benne a Kölcsey család síremléke, koszorúzás. Vacsora a szálláson
4. nap: 08.01. csütörtök: Tiszacsécse: Móricz Zsigmond szülőháza, Móricz park és a református templom megtekintése, Túristvándi: vízimalom, majd séta a Tisza-Túr találkozásához. Vacsora a szálláson. . Este szabadtéri színházi előadás Kisarban: Hippolit, a lakáj.
5. nap: 08.02. péntek: Nyírbátor:látogatás a Minorita és a Református templomokban, a Krucsay oltár megtekintése.Ebéd után utazás Máriapócsra, a Mária-kegyhelyet megtekintése idegenvezetéssel, majd szabadprogram. Ezután részvétel a liturgiában és a vecsernyén. Vacsora a szálláson.
6. nap: 08.03. szombat: délelőtt utazás Beregdarócra. Itt a görögkatolikus közösség családi napján a kórus közreműködik énekszolgálattal. Ebéd a Hét Csillag Panzióban, majd részvétel a Kenderes nap programjain: népi kismesterségek bemutatója, a görög katolikus és református templomok megtekintése, wellness és fürdőzés a Hét csillag panzió medencéjében. Vacsora a szálláson.
7. nap: 08.04.vasárnap: Utazás a Partiumba. Itt miseszolgálat Nagykárolyban a piarista templomban, majd a Károlyi-kastély megtekintése. Délután Érmindszenten Ady Endre szülőházának a megtekintése. Vacsora a szálláson.
8. nap: 08.05. hétfő délelőtt: kirándulás a Szamos mentén: Csengersima református templomának megtekintése, majd Nagygécen a Megmaradás temploma, a Magyarság Háza és a Nemzeti Emlékhely megtekintése. Indulás Szolnok felé 13.00 órakor. Érkezés: 19.00 óra
Szállás: 7 éjjel Tivadarban, a Ház az Élő Vízhez: Ifjúsági Üdülőközpontban.
Ellátás: teljes ellátás: reggeli, csomagolt ebéd, meleg vacsora.
Utazás: autóbusszal
Részvételi díj: 60 000 Ft.